TAZİYE
اِنَّا لِلّٰهِ وَاِنَّا اِلَيْهِ رَاجِعُونَ
“Muhakkak biz Allah’a âidiz ve O’na dönücüleriz.” (Bakara: 156)
Âlimin ölümü âlemin ölümü imiş.
Vakfımızın hocası, ömrü İslâmî ilimleri öğretmek ve İslâmî mücadele ile geçmiş kıymetli hocamız Şeyho Duman (87) Ankara’da vefât etti. Cenaze namazı Gölbaşı Mezarlık camiinde kılındıktan sonra Gölbaşı mezarlığına defnedildi.
Cenaze namazına Ankara ve dışından birçok Müslüman iştirak etti. Cenaze namazını İLKAV başkanı Emrullah Ayan kıldırdı. Ayan, definden sonra hocamızın mezarı başında İnfitar suresini okuyarak meal ve kısa açıklamasını hazirûna aktarırken hocanın hayatının İslâmî eğitim ve mücadelenin bir şâhidi olduğunu ifade etti. Talebe veya sohbetinden istifade edenler olarak Şeyho Duman hoca pekçok Müslümanın hayatında yer etmişti. Cenazede hocanın birçok hanım ve erkek talebesi de hazır bulundu.
Definden sonra merhumun taziyelerini oğulları Necip ve Peyami Duman ile Mehmet Pamak, Mehmet Demirhan ve Emrullah Ayan kabul etti.
Rabbimiz, rahmeti ve mağfiretiyle muamele etsin, yakınlarına sabr-ı cemil versin, mekânını Cennet eylesin…
Not: Bugün saat 14.00’ten sonra Vakıf Konferans Salonunda, Mehmet Pamak abi ile beraber Vakıf Yönetim Kurulu taziyeleri kabul edeceklerdir.
İLKAV
İlmî ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Yönetim Kurulu