İLKAV Cuma Konferansında Lokman suresi 33. âyet gündem edildi.
Sunumunu Emrullah Ayan’ın yaptığı İLKAV Cuma Konferansında Lokman suresi 33. âyetin ifade ettiği anlam ve günümüze söylediklerini izah etti.
Ayan konuşmasında; âyetin ilk cümlesinde Allah kendisinden ittikâ edilmesi uyarısından sonra, hiç kimsenin, hiçbir kimseye, hiçbir şey konusunda yardım edemeyeceği bir günün azabından korkulması gerektiğini vurguluyor. Ardından da va’dinin hak olduğunun altını çiziyor.
Son olarak da; sıralanan bu uyarılardan sonraki ifadeler ise gerçekten insanın kendine çeki düzen vermesi ve belirtilen hususta azami gayret ve hassasiyet göstermesi icap ettiği, dünya hayatının ve aldatıcı olan her tür aldatıcının iğvâ ve aldatmalarına dikkat edilmesi gerektiği önemine binaen anlatılıyor.