Cuma, Ekim 18, 2024
Ana sayfa DİĞER İlkav Gönüllüleri Yaz Pikniğinde Bir Araya Geldi…

İlkav Gönüllüleri Yaz Pikniğinde Bir Araya Geldi…

by İlkav Editor
3,1K 👁
A+A-
Reset

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İlkav), gönüldaşları ile birlikte yılsonu pikniği yaparak güzel bir vakit geçirdiler. Bayındır Mavi Göl Mesire alanında düzenlenen piknik sabah kahvaltısı ile başladı. Daha sonra Şeyho Hocamızın Müslümanların birlikteliği ve ilkavın bunun için sahih bir zemin olduğuna ilişkin konuşmasından sonra serbest saate geçildi.Futbol, voleybol, ip atlama ,çuval yarışı ,halat çekme gibi aktiviteler ve turnuvalarıyla devam etti .

 

Öğle yemeğinin ardından haziruna Mehmet Pamak Hocamız kısa bir konuşma yaptı.

 

Ekitap için tıklayın

Pamak konuşmasında özetle şu hususlara değindi: İlkav kurulduğu 1988 yılından beri Allah Rızası için bir araya gelen müntesipleri ile beraber vahyin şahitliğini elinden geldiğince yapmaya çalışmaktadır.Biz bu süreçte hiçbir zaman ilkavcı olmadık.Hizip ve grup taassubundan uzak durduk.Bunu tüm yapılara da tavsiye ederek bütünleşme,ümmetleşme idealinin diri tutularak,herkesin kendi adacıklarında memnun halde ömürlerini tamamlamalarının yanlış olduğunu savunduk.Geleneksel bidat ve hurafelere eleştiri getirirken,modern bidat ve savrulmalara karşıda tavizsiz tutumumuz ile, uyanık olunması gerektiğini ifade ettik. Bunu her türlü şekilde yazarak, konuşarak, meydanlarda, konferenslarda çağrıldığımız yerlerde yapmaya çalıştık. Ancak bizim tevhidi tavizsiz tutumumuz ne yandaş ne karşıt medyaca tam görülmek istenmedi. Çoğu zaman yok sayıldı. Ilımlı demokratik söylemlere mesafeli duruşumuz nedeni ile sisteme akredite olup önü açılan, eylem ve söylemleri medyada yer alan kesimler gibi olmadık.Allah ayaklarımızı dininde sabit kılsın.Biz tüm bu savrulmalara rağmen kardeşlerimiz için güvenli ve sağlam bir liman kalmaya,kapımızı açık tutmaya devam edeceğiz.Ankara da ki arkadaşlar büyük bir özveri ile çalışmaları sürdürüyorlar.Allah hepsinden,özellikle Şeyho Hocamızdan ve vahyin şahitliğini yapan tüm Müslümanlardan Razı olsun.Dininde isabet kaydeden kullarından kılsın.Allah a Emanet Olunuz.

 

Çocuklara çeşitli ödüllerin verildiği bilgi yarışmasını ise Mutlu Tüfekçioğlu hazırladı. Katılımcıların kendi aralarındaki konuşmalarında hem yıl içerisinde yapılan aktiviteler değerlendirildi, hem de gelecek yıl yapılması planlanan programlarla ilgili kardeşlerimizin görüş ve önerileri alındı. Konuşmaların ardından göl gezisi ve yürüyüş yapıldı.

Piknik programı genç kardeşlerimizin yaptıkları yarışmalar ve değişik aktiviteler ile sona erdi.

Yorum yazın

* Bu formu kullanarak girdiğiniz bilgilerinizin saklanmasını ve size ulaşım için kullanılabileceğini onaylıyorsunuz.

İLKAV


İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı

Editör'ün Seçimi

Son Yazılar

İLKAV Teknik Komisyon