İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV)Gençlik ve Çocuk Kulübü’nün hanımlar kolu tarafından her yıl gerçekleştirilen yaz kampı bu yıl Adana Akça Tekir yaylasında yapıldı. Adanalı Müslüman kardeşlerimizin takdir ve dualarımızı hak eden misafirperverliği ile grubumuz, dinlenme, gezi ve ders programlarını içeren yoğun bir hafta geçirdi.
Yola çıktıkları andan itibaren seyahatin manevi huzurunu hisseden, yol boyu çevredeki dağlar, ovalar ve tuz gölünde Allah’ın afaktaki Ayetlerini tefekkür eden gençlerimiz, yayladaki konaklama yerine vardıklarında ise, onları anneleri gibi karşılayan Yaşar Tepeli teyzemiz ve eşi Hacı amcamızın güler yüzü ve sıcak karşılamasıyla kendilerini evlerindeymiş gibi hissettiler…
Akça Tekir’in doğal güzellikleri ormanları ve Toros dağlarının ihtişamı gençlerimizi hayran bıraktı. Kampın ilk ve ikinci günü yaylayı keşfe çıkan grubumuz Akça Tekir ormanlarını ilahi ve marşlar eşliğinde gezerken adeta çevredeki kevni ayetlerle kaynaştılar. Evrendeki her şeyin Allah’a secde ve itaat ettiği gibi, aynı manevi ahenge uyarak onlar da kendilerine emredildiği gibi secde edenlerle birlikte secde edip namazlarını cemaatle kıldılar.
Ayrıca her akşam namazından sonra, Mehmet PAMAK hocamızın hazırladığı "Ey Müslüman’ım diyenler! Gelin Ortak Kitabımız Kur’an’ın Tanımladığı gibi Müslümanlar Olalım” başlığını verdiği “Konulu Kur’an Dersi” programını birlikte işlediler. 25 ana başlığın yer aldığı ve her başlığın altında Kur’an’ın farklı surelerinde yer alan konuyla ilgili ayetlerin toplanmasıyla oluşan ders programındaki başlıkları şöyle sıralayabiliriz:
1 – İnsanın Yaratılış Amacı ve sorumluluklarımız
2 – Kur’an’a göre Müslüman olmanınşartları ve Mü’minlerin özellikleri
3 – İnandıklarını, söylediklerini öncelikle kendisi yaşayarak tutarlı mü’minler olunmalı
4 – Allah © Hakkıyla Takdir Edilmeli
5 – Ahirete yakîn Olarak İman edilmeli
6 – Hakikat Kitabı Kur’an hakkıyla okunmalı, evren ve fıtratı kuşatan Hilkat kitabı üzerine tefekkür edilmeli
7 – Peygamber doğru anlaşılmalı ve Resul’ün (s) güzel ahlakı, örnekliği, şahidliği esas alınmalı
8 – Allah’tan başka ilahlar edinilmemelidir
9 – Din Allah’a halis kılınmalı, Allah ile araya aracılar, şefaatçılar, vesileler sokulmamalı
10 – Allah’ın mülkünü yönetmede ortağa ve yardımcıya ihtiyacı olmadığına iman edilmeli
11 – Allah’tan gayrsından yardım dilenmemeli, O’ndan başkasına dua edilmemeli ve başkasından medet umulmamalıdır
12 – Sadece Allah’a © ve Resulüne (s) itaat edilmeli
13 – Çoğunluğa değil, Allah ve Resulünün verdiği hükme ya da bu hükümlere dayanarak verilen hükme kalplerde hiçbir darlık hissetmeden tam bir teslimiyetle teslim olunacaktır.
14-Cahiliye hükmünden uzak durulmalı, Allah’ın hükmüyle ve adaletle hükmedilmeli
15 – Şeytana ve taguta kulluk etmekten kaçınılmalı
16 – Hevaya değil, Allah’ın emrinden şeriata tabi olunmalı
17 – İmana zulüm-şirk bulaştırılmamalı
18 – Şirk koşmadan iman edilmeli
19 – Sadece iman ettik demekle imtihan olunmadan, amel edilmeden bırakılmayacağının bilincinde olunmalı, iman amel bütünlüğü esas alınmalıdır
20 – Takva hakkıyla kuşanılmalı
21 – Allah yolunda hakkıyla cihad edilmeli
22 – Hayatı ibadet kılarak Allah’ın rengiyle boyanılmalı
23 – Kalpler, Ancak Allah’ın Zikriyle (Kur’an’la) Mutmain Olur
24 – Hayat, ibadetlerle günahların savaş alanı gibidir, İbadetler ve Günahlar Birbirini Hayattan Kovmaya Çalışır
25 – Resulün (s) de ahlakı olan Kur’an ahlakıyla ahlaklanılmalıdır
Ayrıca Cuma Tepeli ağabeyimizin organize ettiği Tarsus gezimizde Ashab-ı Kehf’e nispet edilen mağara ziyaret edilmeden önce konu ile ilgili ayetler işlendi. Bunlara ilaveten derslerde mü’minin önemli ibadeti dua konusu ve mü’mine hanımlarda olması gereken hasletler, ahlak ve tesettür konuları üzerinde de duruldu…
Kampımızın 3. Günü Tarsus gezisinde "Kubat Paşa Medresesi”ni ve ardından Ulu Cami’ini gezen grubumuz, Cami ve tarihi hakkında bilgi sahibi oldular.
Daha sonra daTarsus'un şelalesini vb güzel mekanlarını da gezme imkanı buldular.
4. gün Adana Gökkuşağı Derneğinden Fevziye Şenoğlu ablamız ve arkadaşlarından güzel bir davet alan grubumuz davete icabetle o günlerini buradaki kardeşlerimizle birlikte sohbetler edip Adana’yı gezerek geçirdiler . Adana’da yine Ulu Cami’yi ziyaret eden grubumuz bu caminin Adana’nın ilk yapılan camisi olduğunu da öğrenmiş oldu. Caminin hemen karşısında bulunan Ulu Camii Medresesi’nin avlusunda çay içip muhabbet eden ve ayetler okuyup dualar eden grubumuz oradan hareket edip Seyhan nehri ve üzerindeki tarihi Taş Köprüyü de gezip görme imkanı buldu. Bu vesileyle Gökkuşağı Derneği’nde ki kardeşlerimize gösterdikleri sıcak ilgi, kardeşlik ve misafirperverlik sebebiyle Allah razı olsun diyoruz. İnşallah onları da en kısa sürede i Ankara’ya bekliyoruz .
Kampımızın 6.günü Sabah kahvaltısını Torosların zirvesindeki Karagöl’e doğru yola çıktık. 2 saatlik yürüme ve tırmanışın ardından kaynağından akan tertemiz suyu ve ihtişamlı dağların arsındaki Kara Göl hepimizi büyüledi. Sadece o gölde ve 2650 metrede yaşayan ve dünyada sadece orada bulunan tek kurbağa türü olan Toros Kurbağasını da görmüş olduk. Bunun yanında özgürce dolaşan vahşi atlar ve sadece gene o yöreye ait olan bir tür köstebekle karşılaştık. Kara Göl’ün biraz ilersinde bulunan ve sürekli renk değiştiren bir göl olan Çinili Göl’ü de gören grubumuz oradan ayrıldı.
Oldukça yorucu bir o kadar maceralı gecen Kara Göl gezimizden, dağların arasında yankılanan tekbir, tevhid ve Allahuekber nidalarıyla geri dönüş yoluna cıktık. Allah’ın kevni ayetlerini tefekkürle yoğunlaşan duygularla kızlarımız bu yüce dağlar ve güzellikler arasından ilerlerken şunları düşünmekteydiler; bu dağlar bunca muhteşem ve güçlü görünmelerine rağmen Allahın ayetlerinin yükünü üstlenmekten kaçınmışlardı, onların bu ulu cüsselerine rağmen kaldıramayacakları bu imtihan ve irade emanetini insan yüklenmişti. Bu büyük sorumluluğun altına giren ve onu taşımaya yeterli yaratılan insan ise zalimlik ve cahillik yapmaya ne kadar da meyyaldi. Geri dönüş yolunda Balkar Dağı’ndan da gecen grubumuzla Allah’ın kevni ayetlerinin ve hepsi kendisine secde halinde olan göklerdeki, yerdeki bu varlıkların muhteşem güzellikleri karşısında insanın ne kadar da aciz kaldığını konuşarak yolumuzu tamamladık.
Grubumuz son gece Karsambaç adı verilen ve Toros Dağlarının karlarından yapılan ilginç lezzeti olan bir tatlı ile de tanışmış oldu. Grubumuzdaki genç kızlarımız, bu güzellikler içinde yoğun bir bilgilenmeyle geçen kampın kısa sürede nihayete ermesinden kaynaklanan hüzünle evlerine döndüler. Son gün Şeker Pınar’ada uğrayan grubumuz içme sularının geldiği kaynaktan su içip Ankara’ya doğru yola koyuldular.
Akça Tekirden ayrılırken büyük bir hüzün yaşayan grubumuz Yaşar teyze ve oğulları bize bu imkanı sağlayan Veysel Tepeli orda bize desteğini eksik etmeyen Cuma Tepeli ağabeylerimize dua ederek ayrıldılar. Bu güzel, verimli ve bereketli kampın organizasyonu ve ders programlarının işlemesinde emeği geçen Banu Yıldız, Neslihan Elif Pamak, Büşra Hakbilen, Mevlüde Çakal ve Gamze Bıyık hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bu tür imkanları hazırlayan İLKAV yönetimine de dua ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun ve ecirlerini kat kat versin inşallah.
İLKAV Gençlik Kulübü Haber