Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
BASIN AÇIKLAMALARI / 2008 Yılı
Aym´nin Gerekçeli Kararıyla İlgili Basın Açıklaması / Tarih: 23-10-2008
İLKAV Başkanı: “Son AYM kararı ve ideolojik gerekçeleri, sadece AYM ve TBMM’nin değil, tüm kurumlarıyla çürümüş bulunan laik Kemalist ulus devletin tükendiğinin ilanıdır. Bu tükeniş aslında inşallah yeni ve gerçek bir dirilişin habercisidir. Karanlığın en koyu anı, aydınlığa en yakın olduğu andır. Bilinmelidir ki, karanlıklardan aydınlığa çıkaracak mesajı taşıyan Kur’an’ı hayatımıza hâkim kılma, İslami kimlik ve değerlerimizi sahiplenme mücadelemiz herkese ve her şeye rağmen sürecektir” dedi.
     
     
Genelkurmay Başkanını,Yargı Mensuplarını Ve Başbakanı ´Doğru Yerde Durmaya´ Çağırıyoruz / Tarih: 20-10-2008
İLKAV İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Başkanı Mehmet Pamak, Genelkurmay Başkanının açıklamaları ve Ergenekon Davasının başlaması üzerine bir basın açıklaması yaparak, Genelkurmay Başkanını, yargıyı ve Başbakanı bulundukları yanlış yerleri terk ederek hukukun belirlediği “doğru yerlerde bulunmaya” ve halkın adalet ve özgürlük taleplerinin önünü açmaya davet etti. Basın açıklamasının tam metni aşağıdadır.
     
     
İlkav´dan Zaruri Bir Açıklama / Tarih: 16-10-2008
Bir süredir bazı kardeşlerimiz gönderdikleri mesajlarla, bizim TGTV (Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı) adlı kuruluşa üye olduğumuzu öğrendiklerini, yıllardır ibraz ettiğimiz İslami kimlik ve ilkelerimize sadakat çizgimizle, sistemle uzlaşmayı reddeden mücadele yöntemimizle bu durumu bağdaştırmakta ve bu üyeliğimizi anlamlandırmakta güçlük çektiklerini ve bu konuda açıklama beklediklerini bildiriyorlardı.
     
     
İslami Çevrelere Yönelik Baskılara Protesto / Tarih: 19-06-2008
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) Başkanı Mehmet PAMAK’tan Vakit’e ve İslami çevrelere yönelik baskıları protesto Kartel medyasının özgürlük talebinin sadece kendileri için olduğuna dikkat çeken ve bir gazetenin, rakip gazete patronu ve başyazarınca susturulmak istenmesini kınayarak, Vakit’in susmama iradesini desteklediğini ifade eden Mehmet Pamak; “Vakit Gazetesi, İLKAV ve benzeri kuruluş ve İslami şahsiyetlerin, despot oligarşinin zulümlerini ifşa eden açıklamaları engellenmek, adalet ve özgürlük talepli itirazları susturulmak isteniyor” dedi.
     
     
Yargı İslamı Yargılayamaz / Tarih: 09-06-2008
Anayasa Mahkemesinin İslami kimlik ve değerlerimize saldırı mahiyeti taşıyan ideolojik kararını protesto amacıyla, İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) tarafından Ankara Abdi İpekçi Parkında bir basın açıklaması yapıldı. Dün de Anayasa Mahkemesi önüne, üzerinde “Anayasa Mahkemesinin kararı İslam’a ve İslami değerlere yeni bir saldırıdır. Başörtüsü Allah’ın emridir; bu emri ortadan kaldıracak hiç bir güç tanımıyoruz. Başörtüsü onurumuzdur koruyacağız” yazılı siyah başörtüsü bırakan İLKAV’ın bugünkü basın açıklaması da oldukça hareketli ve bereketliydi.
     
     
Mahkemeye Siyah Başörtüsü / Tarih: 06-06-2008
«Mahkemeye Siyah Başörtüsü» «Görev ve yetkilerini aşarak yeni bir adaletsizliğe ve hukuksuzluğa zemin sağlayan Anayasa Mahkemesi’nin kararı İLKAV Üyeleri tarafından mahkeme önünde protesto edildi.»
     
     
Yargıç Ve Savcıların Rehabilitasyona İhtiyacı Var / Tarih: 13-03-2008
İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Başkanı Mehmet Pamak; “Yargının acil olarak hukuk ve insan hakları eksenli yeniden yapılanmaya, yargıç ve savcıların büyük ekseriyetinin de ideolojik taassuptan kurtulmalarını, insan haklarını ve hukuku içselleştirmelerini sağlayacak ciddi bir rehabilitasyona ihtiyacı var”. “Yargı, asker bürokratlardan ve resmi ideolojiden bağımsızlaştırılmadan, yargı kararları ideolojik tarafgirlikten ve keyfilikten kurtarılamaz” dedi.
     
     
Gazze Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı / Tarih: 07-03-2008
Allah’ın; bir bölgede yaşayan Müslümanların bir araya gelerek birbirlerinden haberdar olmalarını, birbirlerinin dertleriyle dertlenmelerini, ümmetin sorunlarını konuşmalarını, kardeşleşip bütünleşmelerini murad ettiği Cuma gününde, her Cuma İLKAV konferans salonunda gerçekleştirilen ve genellikle haftanın gündeminin İslami bir bakış açısıyla değerlendirildiği konferanslar gerçekleştirilmektedir.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon