Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
CUMA HUTBELERİ / 2023 Yılı
Hutbe: Yeni bir yıla girerken / Tarih: 29-12-2023
“Onlara ‘Allah’ın indirdiğine ve rasule gelin’ dendiğinde, ‘Atalarımızı üzerinde bulduğumuz (yol) bize yeter’ derler. Ataları bir şey bilmeyen ve doğru yolda gitmeyen kimseler olsa da mı?” (Mâide:104)
     
     
Hutbe: Allah kuluna yeterlidir, öyleyse O’ndan başkasından korkmayın! / Tarih: 22-12-2023
“Allah, kuluna yeterli değil mi? Seni O´ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa, artık onun için bir yol gösterici yoktur.” (Zümer: 36)
     
     
Hutbe: Müslümanların, Kur’an’la kalplerinin yumuşaması zamanı gelmedi mi? / Tarih: 15-12-2023
“İman edenlerin, Allah´ın ve haktan inmiş olanın zikri için kalplerinin ´saygı ve korku ile yumuşaması´ zamanı gelmedi mi? Onlar, bundan önce kendilerine kitap verilmiş, sonra üzerlerinden uzun bir süre geçmiş, böylece kalpleri de katılaşmışlar gibi olmasınlar. Onlardan çoğu fâsık olanlardır.” (Hadid: 16)
     
     
Hutbe: Hayat İman ve cihaddır / Tarih: 08-12-2023
“Ey iman edenler! Sizi acı bir azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi size? Allah´a ve Peygamberine iman edersiniz, Allah yolunda mallarınızla, canlarınızla cihad ederseniz! İşte bu, eğer bilirseniz sizin için daha hayırlıdır.” (Saf: 10, 11)
     
     
Hutbe: Fetih Suresi Gölgesinde Aksâ Tufanı Operasyonu / Tarih: 01-12-2023
“Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik. Böylece Allah senin geçmiş ve gelecek tüm günahlarını bağışlayacak, üzerindeki nimetini tamamlayacak ve seni dosdoğru bir yola eriştirecektir. Şanlı, şerefli bir zaferle sana yardım edecektir. O Allah, imanlarına iman katmaları için mü’minlerin kalplerine sekînet, huzur ve itminân indirdi. Göklerin ve yerin orduları yalnızca Allah’ındır. Allah, her şeyi hakkıyla bilen, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır.” (Fetih: 1-4)
     
     
Hutbe: Bir İnsanlık Mektebi Olarak Gazze / Tarih: 24-11-2023
“Onlar ki, birtakım kimseler kendilerine: ‘(Düşman) İnsanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun!’ deyince, bu onların imanını artırdı. Ve: ‘Allah bize yeter, O, ne güzel vekildir.’ dediler.” (Âli İmran: 173)
     
     
Hutbe: Kazananlar Allah’tan Yana Olanlardır / Tarih: 17-11-2023
“İyi bilin ki, Allah´ın velilerine korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir. Onlar, (Allah’a gerçekten) inanan ve Ondan (hakkıyla) sakınan kimselerdir. Dünya hayatında da âhirette de müjde onlaradır. Allah´ın sözlerinde hiç bir değişme yoktur. Bu büyük kurtuluştur.” (Yunus: 62-64)
     
     
Hutbe: İsrâil, yenileceksiniz ve Cehenneme sürüleceksiniz / Tarih: 03-11-2023
“Tevrat´ta yahudiler hakkında "yeryüzünde iki kez kargaşa çıkaracaksınız ve bu arada parlak bir yükseliş dönemi yaşayacaksınız" diye hüküm verdik. Nihayet bu iki bozgunculuktan ilkinin zamanı gelince üzerinize, pek güçlü olan birtakım kullarımızı gönderdik. Onlar evlerinizin arasına kadar sokuldular. Bu, herhâlde yerine gelmesi gereken bir va´d idi.” (İsrâ: 4, 5)
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 || 4 || 5 || 6 || 7 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon