Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
CUMA HUTBELERİ / 2016 Yılı
Hutbe: İman Edenler Kalpleri Katılaşanlar Gibi Olmasınlar! / Tarih: 27-05-2016
“İman edenlerin, Allah’ı zikretmekten ve inen haktan dolayı kalplerinin saygı ile ürpermesinin zamanı gelmedi mi? Daha önce kendilerine kitap verilip de üzerinden uzun zaman geçen, böylece kalpleri katılaşanlar gibi olmasınlar. Onlardan birçoğu fasık kimselerdir.” (Hadid: 16)
     
     
Hutbe : ALLAH İLE BİRLİKTE BİR BAŞKA İLAH MI VAR? / Tarih: 20-05-2016
“Senden önce hiç bir peygamber göndermedik ki ona: -Benden başka ilah yoktur, öyleyse bana kulluk edin! diye vahyetmiş olayalım.”(Enbiya 21/25) “İlahınız tek bir ilahtır. Rahman ve Rahim olan O Allah’tan başka ilah yoktur.” (Bakara 2/163) “ Allah ile birlikte bir başka ilah mı var? Ne kadar az düşünüyorsunuz.” ( Neml 27/62)
     
     
Hutbe: Allah Zalimlerin Yaptıklarından Habersiz Değildir. / Tarih: 13-05-2016
“Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz zannetme! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim: 42) Bangladeş’te 1971 bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan dolayı sorumlu tutulan Cemaat-ı İslamî lideri Mutiu’r-Rahman geçtiğimiz Salı günü idam edildi.
     
     
Hutbe: Mü’minler! Birbirinizin Mallarını Haksız Yere Yemeyin / Tarih: 06-05-2016
“Aranızda birbirinizin mallarını haksız yere yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını bile bile günaha girerek yemek için onları hakimlere (rüşvet olarak) vermeyin.” (Bakara: 188) Okumuş olduğum bu ayet, çok büyük bir hukukî ve sosyal esası içine almaktadır. Bu öyle bir sosyal hayat tesisinin başlangıcıdır ki buna riayet eden insanlar, mahkumluk bağından kendilerini kurtararak mutlulukla yaşarlar, zalimlerin zulüm pençesine düşmezler. Ancak bunu hakkıyla tatbik edebilmek sağlam bir irade ile teslimiyet, itaat ve ihlasla yani takva ile mümkündür.
     
     
Hutbe: Mü’minler! Kendinizi ve Ailenizi Ateşten Koruyunuz. / Tarih: 29-04-2016
“Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakacağı insanlar ve taşlar olan cehennemden koruyun.” (Tahrim: 6)
     
     
Hutbe: Ey İnsanlar! Allah’tan Size Apaçık Bir Kitap Gelmiştir / Tarih: 22-04-2016
“Muhakkak ki, size Allah’tan bir nur ve apaçık bir kitap gelmiştir. Allah, onunla kendi rızasına uyan kimselere selamet yollarını gösterip onları kendi izniyle karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Ve onları dosdoğru bir yola yöneltir.” (Maide: 15-16) Bu Kur’an, Müslümanın akîde ve ahlakını düşünce ve duygularını, yönetim biçimi ve öğretilerini inşa eden bir kitaptır. Müslüman cemaate, düşmanlarının özellik ve yöntemlerini öğreten, düşmanın hile ve oyunlarına karşı uyaran; huzurlu bir gönülle, apaçık gözlerle, zengin deneyimlerle, mücadeleye ve düşmanın niteliğine ilişkin bilgiyle hedefe yönelten bir kitaptır.
     
     
Hutbe: Mü’minlerle Mücrimlerin Yolu Bellidir / Tarih: 15-04-2016
“(Kur’an) ayetlerini, (hakkın ortaya çıkması) ve suçluların yolunun belirlenmesi için işte böyle ayrı ayrı açıklarız.” (En’am: 55) Kur’an-ı Kerim, hakkı açıklayıp ortaya koymaktadır. Bundan maksat, sadece mü’min ve salih kimselerin yolunu belirlemek değildir. Çünkü Kur’an, bu metoduyla batılı da açıklayıp ortaya koymaktadır. Bu açıklama; sapık ve mücrimlerin de yolunu belirlemek içindir. Mücrimlerin yolunu belirlemek; mü’minlerin yolunu belirlemenin bir zorunluluğudur. Bu, tıpkı yol ayrımında bulunan ayırıcı bir çizgi gibidir:
     
     
Hutbe: Müslümanların Savrulmalarının Sebepleri / Tarih: 08-04-2016
“Eğer yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece yalan uyduruyorlar.” (En’am: 116) Günümüzde Müslümanların, Kur’an’ın emrettiği kulluk merkezli hayat tasavvurunu ve kulluk merkezli mücadele yöntemini bırakarak, iktidar merkezli, hevaya dayalı sistem ve yöntemlere savrulmalarının, sistem içi politikalara eklemlenmelerinin pek çok sebeplerinden bazılarını hutbenin elverdiği nisbette, maddeler halinde sizlere sunmak istiyorum.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 || 4 || 5 || 6 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon