Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
HABERLER / 2014 Yılı
Kur´an´ı Hayat Rehberi Olarak Okumak / Tarih: 08-12-2014
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İlkav) Başkanı Mehmet Pamak, Kur´an Nesli İlim Merkezi´nin düzenlediği iki kısımdan oluşan "Kur´an´ı Bir Hayat Rehberi Olarak Okumak" adlı konferansta konuştu.
     
     
Kur´an´ı Hayat Rehberi Olarak Okumak 2. Bölüm (VİDEO) / Tarih: 07-12-2014
Kur´an Nesli İlim Merkezi´nin "İslam ve Hayat Dersleri" nde bu hafta (22 Kasım 2014) Mehmet Pamak´ın iki hafta önce verdiği "Kur´an´ı Bir Hayat Rehberi Olarak Okumak" başlıklı konferansın ikincisi gerçekleştirildi.
     
     
´´Kur´an´ı Hayat Rehberi Olarak Okumak´´ 3. Bölüm / Tarih: 06-12-2014
Kur´an Nesli İlim Merkezi´nin, "İslam ve Hayat Dersleri"nin 29 Kasım 2014 tarihli bölümünde, Mehmet Pamak´ın konuşmacı olduğu "Kur´an´ı Bir Hayat Rehberi Olarak Okumak" başlıklı konferans serisinin 3. ve son bölümü gerçekleştirildi. Konferansın videosunu dikkatlerinize sunuyoruz:
     
     
Radyo denge 20. Yılında “hicret gecesi” etkinliğiyle dinleyicileri ile buluştu / Tarih: 05-12-2014
Ankara’da 20 yıldır islami yerel yayın yapan Radyo Denge, hicret gecesi etkinliği münasebetiyle dinleyicileri ile bir araya geldi. Altınpark ANFA B salonunda gerçekleştirilen programa ilgi büyüktü.
     
     
Mekkeden Medineye Hz Peygamberin Mücadele Sünneti ve Yoldaki İşaretler Konferansının 2. Bölümü Yapıldı / Tarih: 04-11-2014
Nebevi yöntemin Müslümanlara zor geldiğini, Resulullah (s)´in de Hud suresindeki "emrolunduğun gibi dosdoğru ol" emri gelince, "Hud suresi beni kocattı" açıklamasıyla istikameti koruma konusunun ciddiyet ve önemine dikkat çekişini hatırlatarak, Müslümanların her şartta tevhidi istikameti koruma titizliği içinde olmaları gerektiğini, ama maalesef bu konuda büyük zaaf gösterildiğini, Nebevi yöntemin gereklerini taşımaktan bıkıp yorulduklarını, aceleyle iktidar nimetlerine ulaşmak ya da bir takım kazanımları elde etmek için batıl sistem içi siyasete eklemlenmekte bir sakınca görmediklerini ifade eden Pamak, konferansın sonunda Müslümanlara önemli bir çağrıda bulundu...
     
     
Müslümanlar, ´ılımlı´ ya da ´silahlı´ yollara zorlanıyor. / Tarih: 01-11-2014
Kalem-Der´in organize ettiği aylık konferanslar serisinin Ekim ayı konferansı "Mekke´den Medine´ye Hz. Peygamberin Mücadele Sünneti ve Yoldaki İşaretler" konferansının 1. bölümü yapıldı.
     
     
Ankara´lı Müslümanlar İlkav´da Bayramlaştı / Tarih: 09-10-2014
İlkav konferans salonunu sabahın erken saatlerinde dolduran Ankaralı Müslümanlar bayram namazını kıldıktan sonra bayramlaşma merasimi yaptılar.
     
     
´´Allah´ın yardımı hak edilmeden galibiyete, kurtuluşa ve İslami adalet sistemine ulaşılamaz.´´ Bölüm- 2 / Tarih: 24-08-2014
Radyo Denge, İLKAV Başkanı Mehmet Pamak´la, Siyonist terör devletinin Gazze´ye yönelik alçakça saldırısı ve gerçekleştirdiği vahşi katliam vesilesiyle, hem bu konu hem de tüm İslam coğrafyasında yaşanan işgal, despotizm, zulüm ve katliamlar ile aynı anda yaşanan değişim ve dönüşüm süreçleri üzerine Ramazan ayı sonunda bir söyleşi gerçekleştirdi. Pamak, Ankara´da yayın yapan Radyo Denge´de (92.1) gerçekleşen ve yaklaşık iki saat süren canlı yayında Osman Yıldız´ın tüm bu konularla ilgili sorularını cevapladı. Daha sonraki süreçte de konuyla bağlantılı olarak sorulabilecek bütün soruları sormaya çalıştığımız için kapsamı genişleyen bu söyleşinin son gelişmelerle güncelleştirilip geliştirilmiş tam metnini iki bölüm halinde ilgi ve istifadenize sunuyoruz.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon