Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
HABERLER / 2012 Yılı
İLKAV Mensuplarının Kurbanları Gazze’de Kesildi / Tarih: 26-10-2012
Kurbanlarımızla bu yıl Filistin halkının yanındaydık. Kurbanlarını Gazze’de kestirerek, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle kurban dayanışması içine giren kardeşlerimizin ibadeti makbul olsun.
     
     
Suriyeli Kardeşlerimize İlkav’ın Yardımları Ulaştı / Tarih: 18-09-2012
Suriyeli Müslümanlarla Dayanışma Platformu (İktibas Dergisi -Ankara, Özgün-Der- İzmir , Eğitimder -Kağıthane – İstanbul, Birr Nesil Derneği-Esenyurt – İstanbul, Hay-Der-Fatih – İstanbul, Kalem-Der-Ümraniye – İstanbul, AKMER-Armutlu - Sarıyer – İstanbul, Kur’an Nesli K.M.- Bahçelievler - İstanbul , Zeynep-Der-İzmit – Kocaeli) adı altında bir araya gelen bir grup İslami kuruluşun içinde yer alan İLKAV ‘ın (İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı), çevresinden toplamış olduğu gıda, giyecek, ilaç gibi yardım paketlerinden oluşan beş tırlık malzeme Halep’te Katil Baas rejimine karşı direnen muhalif Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Ankara’dan Hatay’a ulaştırıldı ve Hatay’da ilgili kişilere teslim edildi.
     
     
Cuma Namazı Zulmü Danıştay´ca Onandı / Tarih: 17-07-2012
Laik Yargı, laik Diyanetin, Hanefi Mezhebi alimlerinin İslam Devleti için yaptığı içtihadı istismar edip saptırarak verdiği, “Cuma Namazı kılmanın laik devletin iznine tabi olduğu” fetvasına dayanarak gerçekleştirilen İLKAV Konferans Salonunun kapatılması işlemini onayladı. Laik Devlet ve laik yargı, kendi Anayasalarına ve imza attıkları uluslararası sözleşmelere de aykırı davranıp, “Türkiye’de Cuma Namazı kılmanın laik devletin iznine tabi olduğuna” karar vermek suretiyle, Diyanet fetvasıyla ibadet özgürlüğüne kısıtlama getirdiler. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Patrikhane’yi ziyaret edip, Ruhban Okulu’nun kapatılmasına karşı özür mahiyetinde verdiği destek gibi, İLKAV’ı da ziyaret edip, bu baskı ve yasak konusunda özür dileyip, yasakçı uygulamalarına son verme sözü verecek mi?
     
     
´Bağımsız İslami Öbekler Dayanışma Toplantısı´ yapıldı... / Tarih: 28-06-2012
lke çapında örgütlü yapılardan bağımsız İslami kuruluşların ve Kur’an halklarının temsilcileri, 22 Nisan 2012 Pazar günü İstanbul’da tanışma ve dayanışma toplantısı düzenlediler. Ahmed Kalkan ve Mehmet Pamak’ın davetiyle yaklaşık 150 kişiyi bulan temsilcilerin katıldığı toplantıda gündem değerlendirmesinin yanı sıra, Müslümanların yaşanan süreçler karşısında nasıl bir duruş sergilemeleri gerektiği konusunda düşünce alış-verişi gerçekleştirildi. Toplantı, tanışıklıkların geliştirilmesi ve dayanışma zemininin oluşturulması hususunda da verimli oldu.
     
     
Şehidler Gecesi Coşkuyla Yaşandı... / Tarih: 21-03-2012
Birnesil-Der, Birr-Der, Davet-Der, Gençlik-Der, Hay-Der, İnsan-Der ve Kalem-Der´in ortaklaşa organize ettiği Şehadet ve Şahidlik Gecesi Ümraniye Haldun Alagaş spor kompleksinde coşkulu bir kalabalık önünde gerçekleştirildi.
     
     
Yardımlarımız Somaliye Ulaştı... / Tarih: 16-02-2012
Değerli Kardeşlerimiz Geçen Ramazan Ayında Somali için yapmış olduğunuz yardımlarınızı kardeşlerimiz İhtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmış bulunmaktadırlar. Yurda dönen kardeşlerimizin izlenimlerini ve yardımların kardeşlerimize dağıtımına ait fotğrafları sizlerle de paylaşmak isteriz. Allah hayırlarınızı kabul etsin
     
     
Ilımlı İslam Anlayış(sızlığ)ının Bu Topraklara Ve Dünya Müslümanlarına Yansıması... / Tarih: 30-01-2012
Klâsik Osmanlı döneminde, tarikatlar şeklinde örgütlenmiş pek çok dini oluşumlar vardı. Ancak, bu kuruluşlar devletin güdümünde faaliyet göstermekteydiler. Osmanlı Devleti’nin gerileme sürecine girmesi ile birlikte, devlet bu kuruluşlar üzerindeki otoritesini kaybetmeye başlamıştır. Böylece, tarikatlar, giderek devletin otoritesini sınırlayan roller üstlenmeye başlamışlardır. III. Selimle başlayan reformlar döneminde de, tarikatların devlet üzerindeki etkinliklerini azaltmak için bazı önlemler alınmak istenmiş ancak başarı sağlanamamıştır.
     
     
´Hikmetin Gerekliliği ve Hikmet Arayışı´ seminerine ilgi büyüktü. / Tarih: 17-01-2012
14 Ocak 2012 tarihinde Adana´da faaliyet gösteren Gökkuşağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği "Hikmetin Gerekliliği ve Hikmet Arayışı" seminerine ilgi büyüktü.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon