Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
HABERLER / 2011 Yılı
İlkav´da İtikâf Sünneti İhya Edildi... / Tarih: 16-09-2011
İLKAV vakfı bünyesinde oluşturulan çalışmalar Ramazan ayında daha ağırlıklı olarak kendini hissettirmiştir. Takva bilinciyle çalışmalarını sürdüren gönüllü üyeler, Ramazan ayında peygamberin On günlük itikâf süresini ifa etmişlerdir
     
     
Pamak´la 12 Eylül, 82 Anayasası ve yeni anayasa arayışı üzerine... / Tarih: 13-09-2011
1982 Anayasasının değiştirilmesinin ve “sivil” bir anayasa hazırlanması tartışmalarının sürdüğü bu süreçte, Danışma Meclisi’nde Çanakkale üyesi olarak bulunmuş ve darbe anayasasının hazırlık sürecinin de tanıklığını yapmış olan Mehmet Pamak’la, 12 Eylül darbe süreci, 1982 anayasası ve yeni anayasa hazırlıkları üzerine konuştuk.
     
     
İLKAV Bayramlaşma Programında Büyük Coşku Yaşandı... / Tarih: 03-09-2011
Bayram namazı için İLKAV konferans salonunda bir araya gelen Ankaralı Müslümanlar Emrullah Ayan Hocanın namaz öncesi sohbetini dinlediler. Emrullah Hoca, Müslümanlar için önemli olması gereken zaman kavramı ve mekan değerlendirmesi üzerinde durdu. Bu bağlamda, Ramazan, Kadir gecesi, Bayram sabahı, seher vakti, gece kalkışı, Kudüs, Mescid-i Aksa, Kabe, Hac konularına ve bu kavram, değer ve ibadetlerin günümüzde içlerinin boşaltılmasının sebeplerine değindi. Kur’an ayetlerinden hatırlatmalarda bulunarak sürdürdüğü konuşmasının özetini aşağıda sunuyoruz.
     
     
Şükrü Hüseyinoğlu İfadesini Verdi... / Tarih: 20-08-2011
İşgalci ABD´nin Usame Bin Ladin´e yönelik yargısız infazının kınandığı bildiriyi imzalayan yazarlardan Şükrü Hüseyinoğlu, dün yazılı olarak ifadesini verdi.
     
     
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı 2011-2012 Alternatif Eğitim Programları... / Tarih: 02-08-2011
Vakfımız, İslami ilimler alanında araştırma ve yayınlar yapmak ve halkımızı aydınlatmak üzere kurulmuş olup; İslam´ı, geleneksel ve modern bidatlerden, hurafelerden arınmış, ana kaynaklarına dayalı sahih boyutuyla halkımıza ulaştırmak görevini ifa etme gayreti içindedir. Bu amacını gerçekleştirmek üzere, Kur´anı belirleyici kılan ve onun uygulamasını oluşturan Peygamberimizin (S) sahih sünnetini "güzel örnek" olarak kabul eden doğru din anlayışını ve bu anlayış istikametinde sünnete uygun bir mücadele yöntemini öne çıkarmaya çalışmaktadır.
     
     
Mehmet Pamak, Mazlum-Der´in dönüşüm sürecini değerlendirdi... / Tarih: 21-07-2011
Önce Mazlum-Der pratiğinde yaşanan sekülerleşme, demokratikleşme, giderek pek çok İslami çevreyi de kuşatmış, bugün gelinen noktada ise zirveye ulaşmış bulunuyor.
     
     
İLKAV Yaz Okulu Sona Erdi ve Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı... / Tarih: 11-07-2011
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın (İLKAV) ilköğretim ikinci kademesinde okuyan kız ve erkek öğrenciler için, üç hafta süreyle düzenlediği “Yaz Okulu” programı sona erdi. Yaz okulu bitirme sertifikalarının da dağıtıldığı mezuniyet töreni, çocuklarımızın ve ailelerinin de hazır bulunduğu bir etkinlikle İLKAV Konferans salonunda gerçekleştirildi.
     
     
Geleneksel İLKAV Pikniğinde Geniş Katılımlı Bir Kaynaşma Yaşandı... / Tarih: 05-07-2011
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV), 03 Temmuz 2011 Pazar günü Ankara Bağlum Kılıçlar Köyü mesire yerinde geleneksel piknik organizasyonunu geniş bir katılımla gerçekleştirdi.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 || 4 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon