Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
HABERLER / 2011 Yılı
Radyo Denge 17. Yılında Hicret Gecesiyle Ankara´lılara Unutulmaz Bir Gece Yaşattı... / Tarih: 28-12-2011
Radyo Denge 17 Yılı münasebetiyle düzenlemiş olduğu Hicret Gecesiyle dinleyicileriyle buluştu. 25 Aralık 2011 tarihinde, Altınpark Anfa B Salonunda düzenlenen organizasyonda unutulmaz anlar yaşandı. Salon kapasitesinin üzerinde bir katılımla birçok dinleyicinin ayakta izlemek zorunda kalmasına rağmen 4 saat boyunca dikkate değer bir program ortaya kondu. Program öncesi saat 15.00 civarında Radyo Denge yararına düzenlenen Kermes ve sponsor firmaların tanıtım amaçlı açtığı standlar büyük ilgi gördü.
     
     
Pamak: ´Hedef çıtamızı en yüksekte tutmalıyız´... / Tarih: 14-12-2011
Özgür-Der Diyarbakır Şubesinin 2011-2012 panel-konferans programlarının ikincisi gerçekleştirildi. "Vahyin İlk Müslümanları İnşa Süreci" konulu konferansa konuşmacı olarak İLKAV (İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı) başkanı Mehmet Pamak katıldı. Selahaddin-i Eyyubi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferans, Nurullah Canpolat´ın Kur´an-ı Kerim tilaveti ve mealinin Ömer Aslan tarafından okunmasıyla başladı.
     
     
Bir grup İslami kuruluştan Van depremi için ortak kampanya... / Tarih: 28-11-2011
İlkav, Hay-Der, İmkan-Der, Kur´an Nesli Kültür Merkezi, Akmer ve Kalem-Der´den oluşan 6 İslami kuruluş, Van depremi mağdurlarıyla dayanışma amacıyla ortak bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde toplanacak çeşitli ihtiyaç maddeleri ve özellikle de çadır ve prefabrik kurulumu için nakit yardımları Van ve Ercişli Müslümanlar eliyle deprem mağdurlarına ulaştırmak üzere başlatılan kampanya çerçevesinde söz konusu kuruluşlar, bulundukları bölgelerde yardım kampanyasını eşzamanlı olarak sürdürme kararı aldı.
     
     
İlkav´da Kurban Bayramı İdrak Edildi... / Tarih: 08-11-2011
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı konferans salonunda Kurban bayramının ilk günü Bayram namazının ardından bayramlaşma yapıldı. Bayram Namazı öncesi Şeyho DUMAN hoca bayramlaşmanın önemi konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Bayram Namazını Emrullah AYAN kıldırdı. Emrullah AYAN´ın Kurban´ın önemini izah ettiği bayram hutbesinin özetini dikkatinize sunuyoruz.
     
     
´Yardım Kardeşliği´ Ekibi Deprem Bölgesindeydi... / Tarih: 06-11-2011
Van, Erciş depreminden sonra “Yardım Kardeşliği” çağrısıyla bir araya gelen İslami kuruluşların temsilcileri, kısa bir sürede gerçekleştirdikleri çalışmalar neticesinde topladıkları nakdi yardımları ve kurbanları bölgede faaliyet yürüten kardeşleri eliyle mağdurlara ulaştırdılar.
     
     
Suriye İslam Alimleri Birliği Üyeleri İLKAV’ı ziyaret etti... / Tarih: 22-10-2011
Yusuf El Karadavi’nin Başkanlığını yürüttüğü Dünya İslam Alimleri Birliği ile irtibatlı Suriyeli muhalif alimlerden oluşan bir heyet İLKAV-İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfını ziyaret ederek, İLKAV yöneticileriyle bilgi alışverişinde bulundular. Heyetle görüşmelerin tercümanlığını İLKAV Başkan yardımcısı Şeyho Duman hoca yaptı.
     
     
Mehmet Pamak, İzmir´de ´Arap Baharı´nı yorumladı... / Tarih: 21-10-2011
Özgün-Der Seminerlerinde 15 Ekim Cumartesi günü; İLKAV Başkanı, Araştırmacı-Yazar Mehmed PAMAK tarafından "Ortadoğu Halk Ayaklanmaları ve Müslümanların Durumu" adlı konferans gerçekleşti. İzmir DEÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleşen programa yaklaşık 350 kişi katıldı.
     
     
´Usame Bin Ladin’in Şehadeti Mübarek Olsun´ Bildirisine Takipsizlik Kararı Verildi... / Tarih: 27-09-2011
Bilindiği üzere, aralarında Mehmet Pamak, Ahmet Kalkan, Şükrü Hüseyinoğlu, Hamza Er, Ahmet Turgut Ulucak, Hakan Aksu, Harun Ünal, Sabiha Ateş Alpat’ın bulunduğu bazı Müslüman yazarların imza attığı Bin Ladin’in şehadeti sebebiyle yayınlanan “Usame bin Ladin´in Şehadeti Mübarek Olsun!” başlıklı basın açıklamasında, şehide ve ailesine yönelik vahşi suikast protesto edilmiş, İslam ümmetinin bu mücahid evladının ihlal edilen hukuku savunulmuş, emperyalist teröristler ve işbirlikçilerinin zulmü ve katliamları bu vesileyle bir daha ifşa edilip kınanmıştı.
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 || 4 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon