Üye Ol  -  Şifremi Unuttum?
Facebook
 
 
> Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü...

> Kadir Gecesinin ve Ona Değer Kazandıran Kur’an’ın Kadrini Bilmek...

> Erdoğan’ın, Karşılığı Olmayan Sert Söylemleri Filistin’den Yana, ...

> Ömrümüzden Bir Yıl Daha Azaldı, Gelin Hâlimizi Sorgulayalım!...

> Küresel İfsadın Fıtratı ve Doğal Dengeyi Bozması ile İnsanlığın Y...

   
En Çok Okunanlar
 
HABERLER / 2016 Yılı
İLKAV’ DAN HALEP’E YARDIM / Tarih: 31-12-2016
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı - İLKAV tarafından, yurtlarından sürülen Halepli Müslümanlara destek amaçlı toplanan insani yardım malzemesi İLKAV’ın yönetim kurulu üyeleri Abdullah Başaran, Mutlu Tüfekçioğlu ile gönüllüler Mesut Tüfekçioğlu ve Bekir Uçar eşliğinde Suriye’ye ulaştırıldı.
     
     
Almanya’daki Müslümanlardan Halep’teki zulme tepki (VİDEO) / Tarih: 21-12-2016
     
     
Ankara Halep Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı / Tarih: 10-12-2016
Halep’e düzenlenen hain saldırılarda hayatlarını kaybedenler için Ankara Hacıbayram Camiinde, Cuma Namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze Namazına çok sayıda duyarlı Ankaralı Müslüman iştirak etti. Gıyabi Cenaze Namazını Müslümanlarla Dayanışma Platformu (İlim ve Kültürel Araştırmalar Vakfı, Kardelen Derneği, Medeniyet Vakfı - Ankara (Genç Birikim), Vahdet Vakfı) organize etti.
     
     
Halep´e Yardım Çağrısı! / Tarih: 02-12-2016
İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV, üyelerini ve gönüllülerini Halep’te yaşanan drama seyirci kalmamaya, bunun için de yardım kampanyası yapmaya çağırdı.
     
     
Bazı İslami kuruluşlardan Halep için duyarlılık çağrısı / Tarih: 01-12-2016
Kalem-Der, İLKAV, Ma´ruf Yayınları ve Kur´an Nesli İlim Merkezi, ortak bir basın açıklaması gerçekleştirerek, 300 bin mazlumun abluka ve katliamlara maruz bırakıldığı Halep konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.
     
     
Duyarlı bir grup Müslümandan, Konya´daki medrese kapatma olayına tepki / Tarih: 18-11-2016
Aralarında İLKAV Genel Başkanı Mehmet Pamak´ın da bulunduğu duyarlı bir grup Müslüman, son zamanlarda FETÖ, PKK ve IŞİD gibi örgütlere yönelik OHAL uygulamaları çerçevesinde bu örgütlerle hiçbir şekilde ilgisi bulunmayan kimi kurum ve kişilerin de hedef alınması konusunda bir açıklama yaparak tepkilerini ortaya koydu. Açıklamada "FETÖ örgütüne karşı tavırlarında hızını alamayan bazı yetkililerin bu tür haksız uygulamalarının, İslamî eğitim veren kurumlara, medreselere kadar varan haksızlıklarının yanlışlıkla yapılan ve kısa zamanda düzeltilecek hatalı uygulamalar olmasını ümit etmek istiyoruz" denildi.
     
     
Kur´an´a sarılmak ve izzetli duruş (VİDEO) / Tarih: 07-10-2016
Esenyurt´tan bir grup Müslümanın daveti üzere katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Mehmet Pamak, önemli tespitler yaptı. Pamak, ümmetin zillet halinden kurtulması, izzete kavuşması için Kur´an´a topluca sarılmalısının önemi üzerinde durdu.
     
     
Hicret, İmani ve İbâdi Bir Sorumluluktur / Tarih: 04-10-2016
Hicret yolunda ilk aşama, zihni ve imani hicrettir. Kalbi arınma ve imandır. Yüreklerde yaşanan inkılapla şirkten tevhide hicrettir. Aslında bu anlamdaki hicret iman demektir. Tevhidi bilincin oluşumu demektir. Peygamberlerin Kur’an’daki ifadesiyle manevi anlamdaki bu ilk hicret Allah’a hicrettir: “Ben de Rabbim’e muhacirim / toplumsal yaşamın bütün kirliliklerini terk edip Allah’a hicret ediciyim…” (Ankebut,29/26.)
     
     
SAYFALAR:   | 1 || 2 || 3 || 4 |
 
Copyright © 2013 İLKAV - İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı
Strazburg Caddesi No:18/4 SIHHIYE/ANKARA
Telefon :  +90 (312) 229 79 76 e-posta:  iletisim@ilkav.org
İLKAV Teknik Komisyon